Välkommen till

Starrkärr Kilanda

Hembygdsförening

Starrkärr-Kilanda hembygdsförening bildades den 4 oktober 1937 och har enligt stadgarnas första paragraf till ändamål att ”inom Starrkärrs och Kilanda socknar verka för tillvaratagande och bevarande av socknarnas historiska värden såsom fasta fornlämningar och lösa fornfynd, fornminnen, gamla hustyper, husgeråd och redskap samt vad som i övrigt är ägnat att belysa traktens kulturhistoria.”

Museets välordnade samlingar innehåller över 2 000 katalogiserade föremål som belyser den gamla allmoge- och sockenkulturen. En mycket omfattande samling av snickarverktyg ger en god uppfattning om ”alesnickarnas” välsorterade utrustning.

Starrkärr-Kilanda hembygdsmuseum är beläget i Prästalunden i Starrkärr. Enligt äldre uppgift skall prostinnan Poppelman i mitten av 1700-talet ha tagit initiativ till plantering av träd inom detta område.

Våra styrelsemedlemmar

Ann-Marie Carlsson
sekr.
Birgitta Jönsson
kassör
Ing-Britt Karlsson
vice ordf.
Berit Johansson
ordf.
Fakta om Starrkärr Kilanda Hembygdsförening
Startår: 1937
Antal medlemmar: 101-300
Medlemsavgifter
Person: 100:-

Våra historiska arv

Inga historiska arv är knutna

Historier från förr

Kommande event

Just nu finns inga kommande event!
Julmarknad på Bohus Fästning

Varmt välkomna till årets julmarknad! Runt eldkorgar och levande musik kan barnen skriva sina egna önskelistor och lämna till tomtefar i egen hög person. Borggården fylls denna afton av unika utställare, julens dofter och karoliner…

Marknaden pågår under lördagen den 11 december mellan kl. 12-18.

Läs mer på Bohus fästnings hemsida!

Datum: December 11, 2021
Avgift: Gratis:-

Plats: Biohus Fästning

Våra medlemsavgifter:
Person: 100:-
Välkommen som medlem i hembygdsföreningen och delta i hembygdsvårdsarbetet. Vi arbetar ideellt med att tillvarata bygdens kultur och traditioner.Här finns alltid uppgifter för alla. Dina insatser behövs, stora som små. VÄLKOMMEN SOM MEDLEM I HEMBYGDSFÖRENINGEN
Gatuadress*
Postnummer*
Postadress*
Mail*
Typ av medlem*
Kontakta Starrkärr Kilanda Hembygdsförening
Mailadress*
Donera till Starrkärr Kilanda Hembygdsförening
Starrkärr Kilanda Hembygdsförening
Genom att donera bilder, föremål från området så bidrar du till att levandegöra och framtidssäkra bondesamhället. Vi jobbar ständigt på att komplettera våra förråd och bildarkiv. Ibland måste vi säga nej till vissa donationer om vi redan har likande föremål i vår samling. Hör av dig till oss så hjälps vi åt att utvärdera vad som kan vara viktigt att spara för framtiden. Bilder och film är alltid intressant för oss. Självklart är det enklast med digitala kopior men även originalmaterial. Hör av dig till oss! Donationer i form av pengar brukar vi knyta till något särskild projekt. Självklart är denna formen av donation alltid välkommen!
Telefonnummer*
Emailadress*